Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 45 puta na terenu, od čega 7 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 66 pregleda, dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 25 mališana.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti zbog neregulisanog krvnog pritiska, pacijenti sa hroničnim oboljenjima disajnih puteva, kao i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti.

Prema tabeli RHMZ, danas će cela Srbija biti pod narandžastim i crvenim meteo alarmom, koji označavaju visoke i vrlo visoke vrednosti UV zračenja.

Savet je da se preduzmu mere zaštite - izbegavanje direktnog izlaganja suncu od 11 do 16 časova, da se treba skloniti u hladovinu, da se koristi odgovarajuća odeća, šeširi, naočari i zaštitna krema.

U Srbiji će danas biti sunčano, samo na istoku i jugoistoku uz promenljivu oblačnost, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku zemlje povremeno jak, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura će se kretati od 15 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

I u Kragujevcu će biti sunčano, vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 20 stepeni, a najviša dnevna oko 31 stepen.

Do nedelje pretežno sunčano, od četvrtka sa postepenim porastom temperature.

Zatim nas očekuje nestabilno, promenljivo oblačno vreme, sa lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom.