Muškarac (1945 god.) iz sela Čumić se teže povredio sekirom juče oko 18 sati. Hitna pomoć ga je, nakon tretmana na mestu povređivanja, sa očuvanim vitalnim funkcijama, prevezla u Urgentni centar KC Kragujevac na dalju dijagnostiku i lečenje.

Inače, ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 48 puta na terenu , od čega 13 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 77 pregleda , dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 10 mališana.

Tokom jutra iznad većeg dela Srbije biće oblačno, mestimično sa kišom, slabog i umerenog inteziteta. Naoblačenje s kišom i pljuskovima, a ponegde i grmljavinom sa severa i zapada brzo će se premeštati ka jugu i istoku uz istovremeni prestanak padavina i delimično razvedravanje na severozapadu.

Do kraja dana razvedravanje se očekuje i u ostalim predelima. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od 11 do 14, a najviša od 18 do 23 stepena. Meteorolozi upozoravaju na moguću lokalnu pojavu grmljavina sa količinom padavina većom od 10 l/m² za 3 sata.

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarija i reumatičarima. Poremećaji sna i bolovi u mišićima se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.