U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće od 10 do 20, a najviša dnevna od 32 do 34 stepena, saopštio je RHMZ. Duvaće slab do umeren, jugoistočni i istočni vetar.

U Kragujevcu će biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće oko 20, a najviša oko 33 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 26. avgusta, biće sunčano i veoma toplo, sa najvišom temperaturom od 33 do 35 stepeni.

Od četvrtka se očekuje manji pad temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme za ovo doba godine i ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 55 puta na terenu, od čega je 12 intervencija bilo na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 106 pregleda odraslih, dok je na pedijatrijskom odseku obavljeno 29 pregleda dece.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom, pacijenti sa hroničnim oboljenjima disajnih puteva kao i pacijenti sa povredama različitog uzroka.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može relativno nepovoljno uticati na osobe sa hroničnim oboljenjima. Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i pada koncentracije.

Preporučuje se adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja, kao i boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama u najtoplijem delu dana.