Iznad većeg dela Srbije danas će biti promenljivo oblačno sa periodima sunčanog vremena i suvo, sa maksimalnom temperaturom do 18 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 6 do 11 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

I u Kragujevcu će danas biti promenljivo oblačno, sa periodima sunčanog vremena, malo toplije i suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 17.

Prema prognozi RHMZ, do kraja sedmice u većem delu zemlje biće suvo sa dužim sunčanim intervalima uz ponovno jačanje jugoistočnog vetra koji će u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno imati olujne udare. Na istoku, a u petak i jugoistoku biće oblačno, povremeno s kišom.

Početkom naredne sedmice umereno i potpuno oblačno, ponegde sa kišom uz slabljenje jugoistočnog vetra. Od srede promenljivo oblačno i suvo.

Poboljšanje biometeorološke situacije uticaće relativno povoljno na hronično obolele. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim tegobama.