U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 50 terenskih intervencija, od čega 9 na javnom mestu. U ambulanti zavoda obavljeno je 102 pregleda, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 28 pregleda.

Za savet i pomoć lekara najčešće su se javljali pacijenti sa hroničnim bolestima organa za disanje, neregulisanim krvnim pritiskom i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti .

Prema prognozi meteorologa danas će biti promenljivo oblačno i svežije, na severu veći deo dana suvo, u ostalim krajevima povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 25 do 30 stepeni.

U Kragujevcu će biti promenljivo oblačno i malo svežije. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 28 stepeni. U toku noći jače naoblačenje sa kišom.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U sredu, 10. juna, na jugozapadu, jugu i jugoistoku lokalno se očekuju obilne padavine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 23 do 27 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost.

Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenljivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.