U poslednja 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 46 terenskih intervencija, od čega 8 na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 66 pregleda, dok je u pedijatrisjkom odseku bilo 26 pregleda.

Juče preko dana oko 16 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u Knez Mihailovoj ulici kod broja 78 i tom prilikom lakše povrede zadobila je ženska osoba 1974 godište. Sinoć u ranim večernjim satima oko 21 sat, dogodila se saobraćajna nezgoda ispred TC Plaza u kojoj je kao pešak povređena devojčica 2011. godište, koja je zadobila više povreda donjih ekstremiteta.

Obe povređene osobe su u stabilnom stanju prevežene u UC KC Kragujevac na dalju dijagnostiku i lečenje.

Danas i u sredu očekuje nas oblačno vreme sa mogućnošću krakotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti tek nešto iznad 20 stepeni, što je za ovo doba godine, ispod proseka.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas i u sredu na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će povremeno biti praćeni jakim i olujnim vetrom, mestimicno uz veću količinu kiše, naročito u sredu - 30 do 40 mm za 12 sati.

Na severu Srbije sutra ujutro prestanak padavina, a u toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. U ostalim krajevima povremeno kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom. U ostalim delovima duvaće uglavnom slab vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura od 15 do 19 C, a najviša od 23 C na zapadu do 30 C na jugu Srbije.

U sredu u većem delu pretežno oblačno i još malo svežije s kišom i pljuskovima, koji će na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmljavinom i jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše.

Poslednja dva radna dana doneće nam nešto toplije i suvlje vreme sa temepraturom za koji stepen iznad proseka za ovo doba godine.U četvrtak i petak suvo sa sunčanim intervalima, a od subote ponovo česta pojava kiše, pljuskova i grmljavina. Maksimalna temperatura u većini mesta od 23 do 28 C.