Jutro će u Kragujevcu i Šumadiji biti hladno sa slabim mrazem, mestimično maglom ili niskom oblačnošću, koja će se u većini krajeva zadržati duže tokom dana. Tokom jutra mestimično je moguća pojava magle koja će smanjivati vidljivost na 300 metara do 500 metara.

Kasnije posle podne i uveče očekuje se smanjenje oblačnosti. Vetar će biti slab do umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura biće od -5 do -1 , a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Velika je verovatnoća pojavljivanja poledica ili zaleđivanje mokrih površina.

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje da se pridržavaju svoje terapije i saveta lekara. U predelima sa maglom oprez se savetuje asmatičarima. Mogući su glavobolja i neraspoloženje.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.