U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo uz moguću oblačnost u pojedinim delovima zemlje. Ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Najniža temperatura kretaće se od 12 do 15 stepeni Celzijusa, a najviša od 23 do 27 stepeni.

U Kragujevcu će danas takođe biti pretežno sunčano uz mogući razvoj dnevne oblačnosti. Jutarnja temperatura će biti oko 15, dok će najviša dnevna biti oko 27 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano, a do subote se uz oblačnost mogu očekivati lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će biti u postepenom rastu.

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 36 terenskih intervencija, od čega 11 na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 87 pregleda, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 26 pregleda.

Za savet i pomoć lekara najčešće su se javljali pacijenti sa hroničnim bolestima organa za disanje, neregulisanim krvnim pritiskom i pacijenti sa komplikacijama kod šećerne bolesti .

Biometeorološka prognoza

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronočno obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu pospanosti i razdražljivosti.