U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, obavile su 57 terenskih intervencija, od čega je 12 bilo na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 77 pregleda odraslih lica, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 26 pregleda.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva, pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom, kao i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 14 do 21 a najviša dnevna od 32 do 34 stepena.

U Kragujevcu će takođe biti pretežno sunčano i toplo, s temperaturom od 21 do 34 stepena.

Biometeorološka prognoza

Pred očekivanu promenu vremena moguće su tegobe kod svih hroničnih bolesnika, u vidu glavobolјe, promenlјivog raspoloženja i bolova u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju kao i adekvatna zaštita od UV zračenja.

U Srbiji će danas biti pojačan intenzitet saobraćaja, zbog kraja radne nedelje, povoljnih vremenskih prilika i velikog broja stranih i domaćih turista koji prolaze kroz našu zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prohodnost najopterećenijih putnih pravaca trenutno je dobra, ali zbog letnje sezone mogući su kraći zastoji i gužve, posebno na deonicama gde se izvode radovi i gde je režim odvijanja saobraćaja regulisan semaforskom signalizacijom.

Prema poslednjim informacijama na naplatnim stanicama nema zadržavanja.