U proteklih 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 52 puta na terenu, od čega 12 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku je pregledano 57 odraslih pacijenata, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 23 pregleda.

U danu iza nas za savet i pomoć lekara su se najviše javljali pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva, pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti a zabeležen je i nešto veći broj povreda različitog uzroka.

Bioprognoza

Očekuje se blago smanjenje tegoba kod većine hronično obolelih, dok se osobama sa osetljivim nervnim sistemom savetuje oprez.

Moguća je nervoza, nesanica i bolovi u kostima i zglobovima. Neophodno je adekvatno odevanje. U saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Na severozapadu Srbije danas će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima ujutru oblačno, mestimično s kišom. Tokom prepodneva očekuje se postepeni prestanak padavina, a do kraja dana i razvedravanje, koje će ići od severa ka jugu.

Najniža temperatura od 7 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 12 stepeni na jugoistoku do 17 stepeni u Negotinskoj krajini.

U Kragujevcu ujutro oblačno, u pojedinim delovima grada mogućnost slabe kiše.

Tokom dana suvo uz postepno razvedravanje.

Vetar umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 9, najviša dnevna 15 stepeni.

Za vikend promenljivo oblačno i hladno, u većini mesta s dužim sunčanim periodima, samo u subotu uveče i tokom noći ponegde kratkotrajna kiša.

U ponedeljak umereno oblačno i uglavnom suvo, posle podne i uveče u južnim i istočnim krajevima naoblačenje s kišom.

U utorak toplije uz razvedravanje, samo na jugu još ponegde kiša. U sredu pretežno sunčano i još toplije. U četvrtak prolazno naoblačenje i zahlađenje.