Naoblačenje koje je zahvatilo severne, zapadne i jugozapadne krajeve, uključujući i Beograd, tokom prepodneva proširiće se i na centralnu Srbiju uslovljavajući mestimično kišu slabog do umerenog intenziteta, a na istoku i jugoistoku lokalna pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Najniža temperatura danas biće od 10 do 15 stepeni, a najviša od 14 na severozapadu do 24 stepena na istoku i jugu.

U Kragujevcu i Šumadiji najviša dnevna temperatura kretaće se oko 18 stepeni. Posle podne, uveče i tokom noći meteorolozi najavljuju u većini predela postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti najpre na severozapadu uz slabljenje vetra.

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje i smanjena fizička aktivnost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Isto savetuje i AMSS. Naime, mokri kolovozi zbog kiše tokom celog dana otežavaće saobraćaj na svim putnim pravcima, pa se vozačima savetuje da budu oprezni prilikom vožnje, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 48 puta na terenu , od čega 12 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 80 pregleda, dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 26 mališana.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom , pacijenti sa hroničnim bolestima organa za disanje kao i pacijenti sa komplikacijama u vezi dijabetesa.