U proteklih 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 51 put na terenu, od čega 5 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku je pregledano 104 odraslih pacijenata, dok je u pedijatrijskom odseku obavljen 31 pregled.

Sinoć oko 19:30 dogodila se saobraćajna nezgoda u Gornjomilanovačkoj ulici (iznad Škoda autoservisa), u kojoj je povrede zadobila muška osoba (1953. godište), nakon zbrinjavanja po protokolu za traumu pacijent je prevezen u UC KC Kragujevac na dalju dijagnostiku i lečenje.

U Srbiji će danas posle svežeg jutra, tokom dana biti sunčano i toplo. Jutarnja temperatura biće od dva do devet, a najviša dnevna od 18 do 25 stepeni, saopštio je RHMZ.

I u Kragujevcu će jutro biti sveže, a tokom dana sunčano i toplo. Jutarnja temperatura od 5 do 7 stepeni, najviša dnevna oko 25 stepena.

Prema izgledima vremena do kraja sedmice, u utorak pre podne i sredinom dana u Vojvodini i na zapadu zemlje oblačno, mestimično s kišom, a posle podne i uveče i u jugozapadnim i centralnim delovima zemlje, uz pad temperature.

Od srede do kraja sedmice pretežno oblačno u svim krajevima, povremeno s kišom i osetno hladnije. Na visokim planinama slab sneg.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu usloviti uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, respiratornim i reumatskim problemima.

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, glavobolje i bolova u mišićima.