U Srbiji se danas posle hladnog jutra očekuje pretežno sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS). Jutarnja temperatura od 0 do pet stepeni, najviša od 14 do 18 stepeni.

I u Kragujevcu tokom dana pretežno sunčano. Jutarnja tempratura oko pet, najviša oko 16 stepeni.

U sredu ujutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem i maglom, u toku dana pretežno sunčano i osetno toplije.

U četvrtak prolazno naoblačenje, prvo na severu i zapadu a do kraja dana i u ostalim krajevima, mestimično s kišom, u većem delu i s padom temperature, dok će se na jugu zadrzati toplije.

U petak razvedravanje, a zatim pretežno sunčano i ponovo osetno toplije.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno nepovoljno na većinu hroničnično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje psihički nestabilnim, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije.

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 43 puta na terenu, od čega je 8 intervencija bilo na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 74 pregleda odraslih, dok je na pedijatrijskom odseku obavljeno 26 pregleda dece.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom, pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva, kao i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti.