U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije, od sredine dana mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. 

Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 16 do 21, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni Celzijusa.

U Kragujevcu će biti promenljivo oblačno i malo svežije, od sredine dana povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 21, a najviša dnevna oko 29 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 5. avgusta, biće promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom, češćim od petka. Temperatura do petka iznad prosečnih vrednosti, a zatim u manjem padu. 

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, obavile su 68 terenskih intervencija, od čega je 5 bilo na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 114 pregleda odraslih lica, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 29 pregleda.

Biometeorološka prognoza

Povoljniji termički uslovi pogodovaće većini hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje i promenljivog raspoloženja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.