U proteklih 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 57 puta na terenu, od čega 22 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku je pregledano 58 odraslih pacijenata, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 26 pregleda.

Jučerašnji dan su obeležile 3 saobraćajne nezgode u kojima je povređeno 5 osoba. Svi povređeni su nakon trijaže i inicijalnog tretmana prevezeni u KC Kragujevac na dalju dijagnostiku i lečenje.

Biometeorološka prognoza

Nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, nervno labilnim i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući pospanost i bolovi u mišićima.

U Srbiji će danas biti umereno oblačno i malo toplije, u većem delu suvo. Republički hidrometeorološki zavod prognozira da će duvati slab i umeren vetar, južni i jugoistočni, a da će se najniža temperatura kretati se od 11 do 15 stepeni Celzijusa, dok će najviša ići od 20 do 24 stepena.

Uveče i tokom noći na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje s kišom.

U Kragujevcu će danas biti umereno oblačno i malo toplije uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 14, a najviša oko 23 stepena. Krajem dana i tokom noći očekuje se jače naoblačenje s kišom.

Nešto lošije vreme očekuje se samo u četvrtak. U Srbiji će se sutra naoblačiti i biće kiše i pljuskova sa grmljavinom koja će se sa severa i zapada proširiti i na ostale krajeve.

Posle podne i uveče očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje sa severozapada.

Od petka do utorka biće pretežno sunčano i toplije. U sredu će biti naoblačenje s kišom i pljuskovima sa grmljavinom.