U Srbiji će posle kratkotrajne magle po kotlinama i duž rečnih tokova biti pretežno sunčano, samo će rano ujutro na jugu biti oblačno ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab promenljiv. Jutarnja temperatura kretaće se od sedam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena Celzijusa.

U Kragujevcu će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab promenljiv. Jutarnja temperatura biće oko 9, a najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovoljna za nervno labilne osobe. Kod meteoropata moguća je glavobolja, pospanost i nervoza. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 50 puta na terenu, od čega je 18 intervencija bilo na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 66 pregleda odraslih, dok je na pedijatrijskom odseku obavljeno 23 pregleda dece.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva, pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom a zabeležen je i nešto veći broj povreda različitog porekla.