U većem delu zemlje danas će biti umereno oblačno, malo toplije i vetrovito sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom, koji će u košavskom području i u planinskim predelima dostizati udare olujne jačine.

Jutarnja temperatura od tri do 10, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

I u Kragujevcu umereno oblačno, malo toplije i vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati udare olujne jačine. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša tokom dana oko 20 stepeni.

U toku noći nas očekuje kiša.

U narednom periodu, do 19. novembra, očekuje se promenljivo oblačno i natprosečno toplo. U sredu vetrovito sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom, koji će u košavskom području i u planinskim predelima dostizati udare olujne jačine, mestimično i sa prolaznom kišom.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 52 puta na terenu, od čega 12 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 102 pregleda, dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 39 mališana.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom, pacijenti sa hroničnim oboljenjima organa za disanje, kao i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti.

Nepovoljne biometeorološke prilike za hronično obolele i osetljive osobe. Oprez se savetuje reumatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima, a u područjima sa Košavom oprez se savetuje i nervno labilnim osobama.

Glavobolja i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.