Ekipe Zavoda za hitnu medicisnku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 54 puta na terenu, od čega 15 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 66 pregleda, dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 23 dece.

Juče, kod Zastavinog sata, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povređen pešak, muška osoba 2002. godište. Nakon trijaže i zbrinjavanja prevezen je u Klinički centar na dalju dijagnostiku i lečenje, u stabilnom stanju.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom od 22 do 26 stepeni.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, a jutarnja temperatura će se kretati od devet do 14 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana na krajnjem jugozapadu Srbije, očekuju se pljuskovi i grmljavina koji će ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom, gradom i većom količinom padavina.

I u Kragujevcu danas pretežno sunčano i malo toplije.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U petak i u subotu pre podne biće suvo sa sunčanim intervalima.

Od sredine dana u subotu na severu, zapadu i jugozapadu očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će se do kraja dana, tokom noći i u nedelju proširiti i na ostale krajeve.

Od ponedeljka će biti promenljivo sa ređom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, a temperatura će biti malo niža u odnosu na prosečne vrednosti.

Biometeorološka prognoza

Očekuju se povoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika, izuzev srčanih kojima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i glavobonje. Zbog povećanog UV zračenja neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu.