Juče oko 17 sati na raskrsnici ulica Lepenički Bulevar i Grada Sirena došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povrede zadobili članove ekipe Hitne pomoći, koji su prevozili životno ugroženog pacijenta.

Povređeni su lekar, medicinski tehničar i vozač. Sva trojica su prevezena u Klinički centar Kragujevac na dalju dijagnostiku i lečenje, a nešto kasnije tokom večeri sa povredama koje nisu opasne po život su otpušteni na kućno lečenje.

Inače, u protekla 24 sata ekipe kragujevačke Hitne pomoći intervenisale su 53 puta na terenu, od čega 17 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku je pregledano 92 odrasla pacijenta, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 33 pregleda.

Danas će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar s jutarnjom temperaturom od osam do 17 stepeni i najvišom dnevnom od 28 do 32 stepena.

Uveče će na severu i zapadu doći do naoblačenja s kišom i pljuskovima, ponegde grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje će se tokom noći premeštati dalje ka jugu i jugoistoku zemlje.

I u Kragujevcu će danas biti pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar s jutarnjom temperaturom od 17 stepeni i najvišom dnevnom do 31 stepen.

Uveče i tokom noči očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U sredu osetno hladnije, vetrovito, na severu razvedravanje, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima, na jugu ponegde i grmljavinom, a popodne se očekuje prestanak padavina.

U četvrtak će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano samo u južnim krajevima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kišom.

Zatim se očekuje pretežno sunčano, uz hladna jutra, ponegde sa slabim prizemnim mrazom, a tokom dana postepeno toplije, naročito početkom naredne sedmice.