U poslednja 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 48 terenskih intervencija, od čega 9 na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 68 pregleda, dok je u pedijatrisjkom odseku bilo 26 pregleda.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih organa, pacijenti sa tegobama u vezi šećerne bolesti kao i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, a tako će biti i narednih dana. Ipak, nosite kišobran krajem nedelje, jer su mogući pljuskovi.

Vetar će danas biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 C, najviša dnevna od 25 do 30 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Kragujevcu će biti pretežno sunčano.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 16 C, najviša dnevna oko 28 C.

U četvrtak u većini mesta pretežno sunčano. Uveče i tokom noći na severu uz povećanje oblačnosti ponegde je moguća kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U petak i subotu temperartura će se kretati oko 30. podeoka na Celzijusovoj skali, ali će biti promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Od nedelje pretežno sunčano i za koji stepen toplije.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija će doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Preporučuju se adekvatne mere zaštite od UV zračenja.