U proteklih 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 50 puta na terenu, od čega 15 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku pregledano je 132 pacijenta, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 25 pregleda.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali hronični srčani bolesnici , kao i osobe sa tegobama u vezi otežanog disanja.

U Srbiji će danas na severu biti pretežno sunčano, a u ostalom delu promenljivo oblačno ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 23 C do 27 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Kragujevcu će danas biti pretežno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 25.

U Srbiji će u narednih sedam dana, do 22. jula, biti pretežno sunčano i toplije, do subote u popodnevnim satima uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko - planinskim krajevima.

Temperatura u postepenom porastu, od subote najviša temperatura oko 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija će izazivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Glavobolja i poremećaji sna su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.