U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, sa slabim južnim i jugoistočnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutro u većini krajeva maglovito. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

U toku jutra po kotlinama i rečnim dolinama centralne i južne Srbije mestimično će se pojavljivati magla uz smanjenu vidljivost lokalno i na manje od 200 m.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Radovi na putevima oko Kragujevca

U toku su radovi na urgentnom održavanju, na delu državnog puta I B reda broj 25, na deonici Vlakča – Cerovac, u naselju Cerovac, u dužini od 1.931m. U vremenskom periodu od 7 do 17 sati, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisano semaforima ili mahačima.

Nakon 17 sati, saobraćaj se odvija u obe trake, prema privremenoj gradilišnoj signalizaciji. Planirani rok završetka radova je 31. decembar 2019. godine.

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.