U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 44 terenskih intervencija, od čega 15 na javnom mestu. U ambulanti zavoda obavljeno je 80 pregleda, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 36 pregleda.

Ukupno 4 saobraćajne nezgode su se dogodile u danu iza nas, u kojima je teže ili lakše povređeno 4 lica.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo toplije, uz lokalni razvoj oblačnosti, sa maksimalnom temperaturom do 28 stepeni Celzijusa.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 15 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U Kragujevcu će biti pretežno sunčano ili malo oblačno i toplije. Vetar slab, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 19. jula, u subotu ujutru i pre podne, a na istoku i veći deo dana biće pretežno sunčano.

Naoblačenje sa kišom pljuskovima i grmljavinama koje će sredinom dana zahvatiti zapadne, jugozapadne i severne delove zemlje do kraja dana, tokom noći i u nedelju će se uz manji pad temperature proširiti i na ostale krajeve.

Više padavina očekuje se u južnim i jugoistočnim delovima zemlje.

Od ponedeljka promenljivo sa ređom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Temperatura do sredine naredne sedmice ispod prosečnih vrednosti.

Biometeorološka prognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenljivog raspoloženja i glavobolje.

Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetljivih osoba.

Zbog očekivano visokih vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.