U poslednja 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, intervenisale su 48 puta na terenu od čega 14 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 102 pregleda, a na pedijatrijskom odseku 24 pregleda.

Juče u toku dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima su lakše povređene dve muške osobe.

Lekari u ambulanti Zavoda su zabeležili povećan broj pacijenata sa alergijskim reakcijama različitog uzroka.

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano vreme, samo na krajnjem severu umereno oblačno uz mogućnost za kratkotrajnu kišu, a u popodnevnim satima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura od 15 do 20, najviša dnevna od 26 na severu, do 33 stepena Celzijusa na istoku i jugoistoku.

I u Kragujevcu pretežno sunčano i toplo, uz slab do umeren severni vetar. Jutarnja temperatura 20, najviša dnevna 30 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su glavobolja i promenljivo raspoloženje. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.