Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 47 puta na terenu, od čega 4 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 112 pregleda, dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 36 mališana.

U ulici Lazara Mićunovića, na Aerodromu, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna muška osoba (1971 god) zadobila povrede koje nisu opasne po život. Nakon intervencije Hitne pomoći,  prevezen je u Klinički centar Kragujevac, na dalju dijagnostiku i lečenje.

U Srbiji će danas biti umereno oblačno, prohladno i suvo, a posle podne i uveče očekuje se postepeno razvedravanje sa severozapada.

Duvaće slab i umeren, istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, najviša dnevna od 13 do 16 stepeni, saopštio je RHMZ.

U Kragujevcu će danas biti umereno oblačno, prohladno i suvo. Kasnije posle podne postepeno razvedravanje.

Jutarnja temperatura biće oko šest, najviša dnevna oko 14 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 14. oktobra, u utorak i sredu ujutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem i maglom, u toku dana pretežno sunčano.

Dnevna temperatura u utorak bez bitnije promene, a u sredu osetno toplije.

U četvrtak prolazno naoblačenje, prvo na severu i zapadu a do kraja dana i u ostalim krajevima, mestimično s kišom, u većem delu i padom temperature, dok ce se na jugu zadržati toplije.

U petak razvedravanje, samo još ujutro uz nesto vise oblačnosti na jugu i jugoistoku zemlje ponegde slaba kiša. Zatim pretežno sunčano i ponovo osetno toplije.

Biometeorološka prognoza

Zadržavanje promenljivog vremena može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih osoba, pa im se savetuje redovna terapija i umerene aktivnosti. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima.

Meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje i neraspoloženja moguće su kod svih osetljivih osoba.