Danas nas očekuje sunčan i veoma topalo dan. Vetar će biti slab i umeren, a temperatura najviše do 35 stepeni Celzijusa.

Meteorolozi i u narednih sedam dana, do 27. avgusta, prognoziraju sunčano i toplo vreme, a najviše dnevne temperature kretaće se od 30 do 35 stepeni.

U Kragujevcu sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 21, a najviša dnevna oko 35.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 52 puta na terenu, od čega 5 puta na javnom mestu. U ambulanti Zavoda je obavljeno 73 pregleda, dok je na pedijatrijskom odseku pregledano 27 mališana.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti zbog neregulisanog krvnog pritiska, pacijenti sa hroničnim oboljenjima disajnih puteva, kao i pacijenti sa tegobama u vezi poremećaja srčanog ritma.

Biometeorološka prognoza

Hronični bolesnici i osetljive osobe mogu osećati tegobe usled uticaja vremena, pa im se preporučuje pridržavanje saveta lekara, ograničenje fizičkih napora i izbegavanje dužeg izlaganja toploti, naročito u najtoplijem delu dana. Mogući su zamaranje, vrtoglavica i nervoza.

Savetuje se i adekvatna zaštita od UV zračenja.