Tokom jučerašnjeg dana Kragujevčani su se Zavodu za hitnu medicinsku pomoć obraćali zbog povreda, učestalije nego što je uobičajeno. Povrede su bile različitog uzroka, a jedna muška osoba (1987) ostala je bez ruke.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom i pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva.

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 64 puta na terenu od čega je 12 intervencija bilo na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 80 pregleda odraslih, dok je na pedijatrijskom odseku obavljeno 19 pregleda dece.

U petak, 27. septembra, prema prognozama metorologa, jutro će biti nešto hladnije, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab promenljiv, na istoku pre podne umeren, povremeno jak severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 13 , a najviša od 20 do 26 stepeni.        

U subotu će biti pretežno sunčano i još malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 15 , a najviša od 25 do 28 stepeni.        

U nedelju pretežno sunčano i toplo, sa slabim vetrom. Najniža temperatura od 8 do 16, a najviša od 26 do 29 stepeni.          

Poboljšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Povećana pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.