U Srbiji će danas biti uglavnom sunčano vreme, uz prolazno naoblačenje pre podne u Banatu i na istoku zemlje, a do kraja dana i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jutarnja temperatura od -2 do 5 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni, vetar slab i umeren severni i severoistočni.

U Kragujevcu će pre podne biti sunčano, a posle podne umereno oblačno i suvo, uz slab i umeren severni i severoistočni vetar i najnižu temperaturu od -1 do 2 stepena, a najviša dnevna do 12 stepeni Celzijusa.

Do petka ujutru po kotlinama jugozapadne i južne Srbije biće kratkotrajne magle, a tokom dana sunčano uz postepeni porast temperature.

U petak uveče i u subotu prolazno naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom. U nedelju i ponedeljak malo i umereno oblačno i sveže.

U Kragujevcu do petka sunčano uz postepeni porast temperature, a u petak uveče i u subotu prolazno naoblačenje i zahlađenje povremeno sa kišom. U nedelju i ponedeljak malo i umereno oblačno i sveže.

Biometeorološka prognoza

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima.

Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa temperaturom vazduha.