Srbiji će danas ujutro biti sveže, po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije ponege kratkotrajna magla, a tokom dana preovlađivaće sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 11 do 18 stepeni, najviša dnevna od 29 do 32 stepena Celzijusa.

U Kragujevcu će biti sunčano i toplo uz slab do umeren, istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 13 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 31 stepen.

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti pretežno sunčano, a do četvrtka i natprosečno toplo sa dnevnom temperaturom i dalje znatno iznad proseka, od 29 do 32 stepena Celzijusa.

Samo se u četvrtak posle podne i uveče na zapadu i jugozapadu, a u petak i u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje, ponegde s kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom, a temperatura će biti u padu.

U Kragujevcu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.