U Srbiji će i danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, a od sredine dana i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura biće od sedam do 12, najviša dnevna od 17 do 22 stepena Celzijusa.

I u Kragujevcu će danas, 29. maj, biti promenljivo oblačno i nestabilno, pre podne povremeno sa kišom, posle podne i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 11, najviša dnevna oko 19 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će narednih 7 dana i dalje biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura tokom većeg dela perioda biće ispod prosečnih vrednosti, a krajem perioda u postepenom porastu.

U Kragujevcu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti.