U Srbiji će danas ujutru biti hladno, ponegde sa maglom koja se može zadržati i duže tokom prepodneva, u većini mesta i sa slabim mrazom, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od minus jedan do devet stepeni Celzijusa, a najviša između 19 i 24.

U Kragujevcu će jutro biti sveže, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, južni i jugozapadni. Najniža temperatura 3 stepena, a najviša 24 stepena.

USrbiji će u petak jutro biti hladno, ponegde sa maglom i slabim mrazom, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. U subotu ujutro na severu i zapadu, a tokom prepodneva i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom uz manji pad temperature. Od nedelje umereno do potpuno oblačno i još malo hladnije, mestimično sa kišom.

Biometeorološka prognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima u toku prepodnevnih sati. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Savetuje se umerena fizička aktivnost i slojevito odevanje.