U Srbiji će danas, posle hladnog jutra sa slabim mrazom, tokom dana biti pretežno sučano vreme, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće se od -1 do 5 stepeni, najviša dnevna od 13 do 17 stepeni.

I u Kragujevcu će jutro biti hladno sa slabim mrazom, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura će biti od -1 do 3 stepena, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Do subote se u Srbiji očekuje pretežno sunčano i toplije vreme. Jutra će biti hladna, sa slabim mrazom i maglom mestimično, a maksimalna dnevna temperatura 20 do 23 stepena, što je znatno iznad proseka za ovo doba godine.

Od subote uveče na severu i zapadu biće oblačno i hladnije, mestimično s kišom, a u nedelju će takvo vreme biti i u ostalim krajevima Srbije.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i respiratornim problemima mogu osetiti izvesne tegobe.

Promenljivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.