Rezultati istraživanja koje je objavila Agencija za istraživanje „Dip dajv” potvrđuju da je Vojska Srbije i dalje institucija od najvećeg poverenja građana Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- To je rezultat kojim se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije s pravom ponose, ali nas i obavezuje da nastavimo sa odgovornim izvršavanjem brojnih zadataka u sve tri misije, navedeno je u saopštenju, uz podsećanje da čak 57 odsto građana najviše veruje svojoj Vojsci, što je značajan porast u odnosu na 2011. godinu kada je taj procenat iznosio 37 odsto.

- Vojska Srbije je siguran garant bezbednosti Srbije i svih njenih građana, u šta su oni mogli da se uvere na brojnim složenim vežbovnim aktivnostima i prikazima naoružanja i vojne opreme kao što je bilo nedavno na poligonu u Nikincima, navelo je Ministarstvo.

Poverenje je zasluženo brzom i efikasnom pomoći koju su pripadnici Vojske Srbije prvi pružili u poplavama i drugim prirodnim nedaćama kojih smo nažalost imali proteklih godina, stoji u saopštenju.

Poverenje koje danas vojska uživa kako se ističe iz resornog ministarstva, sticali su i brojnim humanitarnim akcijama, kulturnim manifestacijama, sportskim rezultatima, saradnjom sa mesnim zajednicama i u najudaljenijim selima širom Srbije, gde su pružali lekarske preglede i medicinsku pomoć, popravljali puteve, gradili vodovode.

Kako se ističe, brojne su aktivnosti koje svakodnevno vezuju vojsku i građane, a iskazano poverenje dodatni je motiv da se zadaci izvršavaju efikasno i na vreme.