Penzioneri sa najmanjim primanjima uskoro bi trebalo da dobiju socijalne karte, kojima će biti prepoznati od strane države i po automatizmu dobijati socijalnu pomoć. Socijalne karte je Savezu penzionera Srbije, koji broji oko 600.000 članova, predstavio ministar za rad, boračkaiI socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar se tokom sastanka zahvalio najstarijim građanima Srbije na razumevanju zbog dosadašnjih mera Vlade, koje su, po njegovim rečima, najviše pogodile upravo ovu populaciju. On je istakao da je Vlada svesna da su zbog reforma najviše trpeli penzioneri, ali veruje da će druge mere koje Vlada sprovodi, kao što su borba protiv sive ekonomije i rada na crno, doprineti boljoj ekonomskoj situaciji u zemlji. Đorđević je ukazao na suficit u budžetu, koji će Vlada da rasporedi na najbolji mogući način, a na prvom mestu su kapitalne investivcije i povećanje plata i penzija.

Tokom sastanka predstavnici Saveza penzionera Srbije upoznali su resornog ministra sa problemima sa kojima se susreću penzioneri i izneli niz predloga i mogućnosti, kako bi se uz saradnju sa Ministarstvom, poboljšao njihov status i položaj.