Usled izvođenja radova u Lepeničkom bulevaru i Ulici Kneza Mihaila uvodi se privremeni režim saobraćaja od Ulice 27. marta, do Trga Mala Vaga u Kragujevcu, saopšteno je u JKP Šumadija.

U periodu IIIa faze od 30. juna do 13. jula, vozila javnog transporta putnika vršiće prevoz na sledeći način:

- vozila na linijama sa oznakom 1, 6, 10, 13, 15, 24, 610 i 612 u smeru ka Ilinoj vodi upućuje se iz ul. Kneza Mihaila u ul. Kneza Miloša, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, 27. marta, Nikole Pašića, Grada Sirena, Vojislava Kalanovića i dalje registrovanom trasom, a u povretku iz ul. Lepenički bulevar u ul. 27. marta, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Kneza Miloša i dalje registrovanom trasom.

- vozilo na liniji sa oznakom 13 u smeru iz Trmbasa ka centru upućuje se iz ul. Kosovske u ul. 27. marta, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Kneza Miloša i dalje registrovanom trasom.

- vozila na liniji sa oznakom 5, 16 i 25 u smeru ka centru upućuju se iz ul. Kneza Mihaila u ul Kneza Miloša, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, 27. marta, Nikole Pašića i dalje registrovanom trasom, a u povratku obrnutim redosledom.

- vozilo na liniji sa oznakom 4 u smeru ka centru upućuje se iz ul. Gružanske u ul. Kneza Miloša, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, 27. marta, Nikole Pašića, Grada Sirena, Vojislava Kalanovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku vozilo koristi svoju registrovanu trasu.

- vozilo na liniji sa oznakom 11A smer u povratku se upućuje iz ul. Kneza Mihaila u ul.Kneza Miloša, 27. marta, Nikole Pašića, Dr Zorana Đinđića, Kralja Petra I, Lepenički bulevar do početnog/završnog stajališta Hotel.

- vozilo na liniji sa oznakom 11B smer u odlasku se upućuje iz ul. Lepenički bulevar u ul. 27. marta, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Kneza Miloša, Kneza Mihaila i dalje registrovanom trasom.

- vozilo na liniji sa oznakom 18 u smeru ka centru upućuje se iz ul. Gružanske u ul. Kneza Miloša, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, 27. marta, Nikole Pašića i dalje registrovanom trasom.

- vozilo na liniji sa oznakom 19A smer u smeru ka centru upućuje se iz ul. Gružanske u ul.Kneza Miloša, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, 27. marta, Nikole Pašića i dalje registrovanom trasom.

- vozilo na liniji sa oznakom 19B smer u smeru ka centru upućuje se iz ul. Nikole Pašića u ul. Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Kneza Miloša i dalje registrovanom trasom.

Za vreme izmene režima saobraćaja u fazi IIIa vozila će koristiti postojeća autobuska stajališta, a uvode se privremena autobuska stajališta u ul. Kneza Mihaila neposredno pre raskrsnice Mala Vaga (jednostrano) iz pravca Šest topola i autobusko stajalište u ul. Kralja Aleksandra I Karađorđevića preko puta postojećeg autobuskog stajališta Pionir.