U Kragujevcu i Šumadiji najviša dnevna temepreatura biće oko 25 stepeni. Tokom prepodneva očekuju se lokalni pljuskovi, a kraja dana na čitavom području Srbije očekuje se pojava obilnijih pljuskova sa grmljavinom i količinom padavina većom od 20 mm za 3 sata.

Tokom noći očekuje se prestanak padavina. Za nedelju, 4. avgust, meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno vreme, ali bez padavina, sa najvišom dnevnom temepreaturom od 26 stepeni.

Većini hronično obolelih i osetljivih osoba savetuje se poseban oprez usled nepovoljne biometeorološke situacije. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražljivosti i glavobolje. Posebna pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Vozače na putevima u Srbiji zbog vikenda i špica turističke sezone danas očekuju osetno pojačan saobraćaj i čekanje na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).Na naplatnoj stanici Batočina, na auto-putu Beograd-Niš, zadržavanja su na naplati putarine oko 30 min. Na naplatnoj stanici Lapovo nema zadržavanja.

Deo Maršića bez struje

Zbog radova na NN mreži, 3. avgusta, u vremenskom periodu od 8 do 16 sati, doći će do prekida u isporuci električne energije potrošačima u jednom delu Maršića,  najavila je Elektrodistribucija Kragujevac.