Prvo izvlačenje u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” zakazano je za subotu, 3. marta, kada će biti izvučene 33 nagrade, među kojima i stan u Beogradu i 20 automobila Fijat 500 L.

U prvom kolu učestvovaće koverte koje su pristigle do petka, 2. marta, a u JP “Pošta Srbije” procenjuju da će ih do tada biti oko dva miliona.

Građani su sigurniji da će njihove koverte stići ukoliko ih predaju na šalteru, umesto da ih ubacuju u poštansko sanduče, kažu radnici u Pošti. Poslednjih dana je sve više posla i za radnike Distributivnog centra pošte koji noću preuzimaju i skladište koverte.

Do sada je pristiglo oko 1,4 miliona koverata, ali se procenjuje da će ih do subote biti oko dva miliona.

U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” prošle godine je učestvovalo oko 40 posto građana, dok se ove godine očekuje i veći odziv.

Vukašin Grozdić iz Kabineta predsednice Vlade istakao je da se u prvom krugu izvlači stan u Beogradu, 12 automobila i 20 robnih vaučera. Sve koverte koje ne budu izvučene u ovom krugu, biće prebačene u naredni, pa građani koji su već poslali koverte imaju veće šanse za dobitak.

Posle subotnjeg izvlačenja građane tokom marta očekuju još tri, u kojima je ukupan fond nagrada 50 automobila, pet stanova i 80 vaučera za kupovinu robnih nagrada od 120.000 dinara.

Nadležni najavljuju da će nagradni fond za drugo kolo ove igre na sreću u aprilu biti još veći.