Od ponedeljka, 23. marta, do srede, 25. marta, doći će do stvaranja snežnog pokrivača, u većini mesta od 10 do 15 cm, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod.

U utorak usled jakog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa, naročito na istoku i u planinskim predelima. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu tokom dana.

Vreme sa snegom, jutranjim temperaturama od minus 3 do najvišh dnevnih oko plus dva stepena zadržaće se sve do srede. Nakon toga, najavljuje se postepeni rast temperatura. U četvrtak i petak biće pretežno oblačno sa najvišim dnevnim temperaturama 7 u četvrtak i 11 stepeni u petak.

Ponedeljak u Kragujevcu

U Kragujevcu i Šumadiji u ponedeljak, 23. marta, će biti hladno. Jutarnje temperature biće ispod nule, dok će najviša dnevna biti 3 stepena.

Biometeorološka prognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovoljne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolja, promenljivo raspoloženje i pospanost.