Vreme u Kragujevcu i Šumadiji naredne nedelje biće slično prošlonedeljnom, jedino što se pojedinim danima očekuje kiša, koja može preći u sneg.

U ponedeljak, 13. januara, ujutro se očekuje slab mraz i magla mestimično, koja će se ponegde u nižim predelima zadržati duže. Tokom dana će biti umereno oblačno. Vetar slab, će biti južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće -3, a najviša dnevna do 5 stepena.

U utorak, 14. januara takođe se očekuju slab mraz i magla ujutro, dok će tokom dana doći do razvedravanja. Jutarnja temperatura biće -4, a najviša dnevna od 6 stepeni.

Od srede, 15. januara, biće pretežno sunčano tokom dana, ali će jutra i dalje biti hladna. Vetar će tokom dana biti slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -3, a najviša dnevna do 8 stepeni.

Ovakvo vreme, prema najavama prognostičara zadržaće se sve do narednog vikenda, kada će doći do pada temperature. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u subotu, 18. januara, i nedelju, 19. januara, temperatura će se u Kragujevcu i Šumadiji spustiti na nulu i tokom dana. Tokom vikenda se takođe mogu očekivati i snežne padavine.