Drugi od šest regionalnih skupova posvećenih jačanju saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama, koji se odnose na delovanje lokalnih saveta za bezbednost, održan je u Kragujevcu, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i fondacije „Hans Zajdel” iz Nemačke.

Dosadašnja iskustva i primere dobre prakse razmenili su predstavnici lokalnih samouprava i policijskih uprava Kragujevca, Požarevca, Kraljeva, Jagodine i Kruševca.

Predstavnik fondacije „Hans Zajdel” Luc Kober osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti Fondacije, koja je u Srbiji prisutna od 2001. godine. On je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedan od najvažnijih partnera i podsetio na sve zajedničke aktivnosti u proteklom periodu.

Izrazio je zadovoljstvo što će saradnja biti proširena na unapređenje rada policije u lokalnoj zajednici i saveta za bezbednost.

Dosta toga je već urađeno kako bi se poboljšala razmena informacija i iskustava, a današnji skup, kazao je Kober, mali je doprinos daljem unapređenju rada i saradnje između lokalnih samouprava i policije.