Manifestaciju pod nazivom „Dan sa porukom”, u organizaciji Centra za socijalne inovacije i integracije, biće održan u subotu, 1. septembra, od 12 do 14 sati, u kragujevačkom Velikom parku, na prostoru ispred letnje scene.

„Dan sa porukom” je osmišljen da kroz umetničko-scenske nastupe, posetiocima i javnosti skrene pažnju na potrebu za socijalnom inkluzijom svih onih građana koji su zbog svog psihofizičkog ili materijalnog statusa na neki način diskriminisani iz društva, kao i da im se kroz taj događaj pruži podrška tako što će i sami biti uključeni u realizaciju aktivnosti.

Početak aktivnosti je zakazan za 12 sati, a posetioci će moći i pre toga da vide crteže dece iz predškolskih ustanova „Đurđevdan” i „Nada Naumović” na temu „Drugarstvo i jednakost”.

Nakon pozdravnih reči organizatora manifestacije i gostiju, za posetioce će biti organizovan koncert.

Tokom manifestacije, posetioci će moći da dobiju informacije o osnovnim problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i da vide rešenja problema, da i sami daju svoj komentar po pitanju položaja kako osoba sa invaliditetom tako i drugih ljudi iz socijalno ugroženih grupa.

Pored toga, posetioci će moći da učestvuju i u humanitarnoj akciji sakupljanja školskog pribora za socijalno ugroženu decu iz šumadijskih sela, ali i da probaju kolače iz pekare „Posle kiše” – socijalnog preduzeća koje su osnovali bivši osuđenici.

Manifestacija se ogranizuje u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade i Udruženjem mladih entuzijasta, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.