Narodna stranka u Kragujevcu poslala je gradonačelniku Radomiru Nikoliću 10 pitanja, i pozvala ga da odgovori svim građanima Kragujevca. U ovoj stranci kažu da je krajnje vreme da najviši predstavnici grada Kragujevca polože račun svojim sugrađanima.

- Umesto da gradonačelnik Nikolić bude dostupan i u službi građana, on svoja vrata drži večito zatvorena. Zato mu postavljamo 10 pitanja na koja je, pre svega, dužan da odgovori građanima, navode u Narodnoj stranci.

Od gradonačelnika zahtevaju odgovore na sledeća pitanja:

- Koliko iznosi dug grada Kragujevca i kolika su mesečna zaduženja i transferna sredstva koje grad dobija od republičkih vlasti?

- Zašto se ne poštuju kriterijumi za izbor direktora javnih preduzeća? Poznat je slučaj Nemanje Dimitrijevića, čiji izbor za direktora JKP „Čistoća“ Viši sud u Kragujevcu ocenio kao nezakonit.

- Zašto grad Kragujevac, suprotno zakonu, nijednom nije raspisala konkurs za sufinansiranje lokalnih medija? Inače, Zakon o infomisanju nalaže da jedinice lokalne samouprave iz budžeta obezbede deo sredstava za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i ta sredstva rasporede na osnovu sprovedenih javnih konkursa, bez diskriminacije.

- Državna revizorska institucija je utvrdila da je lokalna vlast u Kragujevcu u periodu od 2015. do 2017. godine povećavala subvencije za oko 2 milijarde dinara.

- Na koji način su utrošene ogromne subvencije za javna preduzeća?

- Zašto gradska vlast ne razreši sa funkcije Ratka Tomaševića, člana Gradskog veća zaduženog za unapređenje položaja penzionera u lokalnoj samoupravi? Činjenica je da je Tomašević pravosnažno osuđen za izvršenje krivičnog dela Poreska utaja (Čl.229. st.2. Krivičnog zakonika.

- Zašto grad Kragujevac nije priključen na Koridor 10? Sada smo slepo crevo, u infrastrukturnom smislu.

- Kada će Narodna biblioteka i FILUM konačno dobiti svoje zgrade?

- Zašto u planovima gradskih vlasti nema projekata o izgradnji novih Osnovnih škola i vrtića?

- Zašto se ne ulaže u sportsku infrastrukturu? Da podsetimo, FK Radnički za 4 godine slavi 100-godišnjicu, a svedoci smo da stadion nema ni adekvatan mokri čvor, parking, ni ostalu neophodnu infrastrukturu.

- Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom kragujevačkog Kliničkog centra? Reč je o ustanovi ka kojoj gravitira 2 miliona građana južno od Save i Dunava.