Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu povodom otkaza predsednika sindikata „Sloga” u Zastavinoj ambulanti smatra da haos koji opisuju zaposleni u nekadašnjoj Zastavinoj ambulanti, i revanšizam prema zaposlenima, na najbolji način ilustruju bahatost i nepoštovanje zakona koje Srpska napredna stranka sprovodi širom Srbije.

U Demokratskoj stranci dodaju da je to očigledno i na primerima gde su radnici premeštaju na druga radna mesta. Podsećaju i da je zbog torture, zamenica predsednika sindikata „Sloga” Gordana Živanović, bila primorana da da otkaz.

- Širom Srbije, pa i u Kragujevcu kažnjavaju se samo oni koji se bore za očuvanje ustanova, standarde, ali i prava građana i poštovanje zakona, dok oni koji krše zakone i ne rade ono za šta su nadležni -  napreduju, zadržavaju funkcije bez ikakvih sankcija. Deviza ove vlasti, pored krilatice „ako nisi sa nama, protiv nas si”, jeste i da „možete da radite i mislite samo ono što vam Mi dozvolimo”, kažu u kragujevačkom DS-u.

- Kriv si ako uradiš sve da spaseš ustanovu u kojoj se leči 30 hiljada Kragujevčana, a nevin ako tri godine ne podnosiš finansijske izveštaje, i još zadržiš funkciju direktora ustanove koju su spasili zaposleni, dodaju u DS-u.

U ovoj stranci podsećaju da kroz još strašniju torturu, ovih dana, prolaze funkcioneri opštine Paraćin, direktori javnih preduzeća, ali i preduzetnici u Paraćinu, jednoj od tri opozicione opštine u Srbiji. Njih ekipe sastavljene od pripadnika SNS-a i ljudi koji se predstavljaju kao policajci ili zaposleni u BIA primoravaju da priznaju izmišljena krivična dela i optuže opštinske čelnike da su ih nagovorili na te postupke ili „podmetnu” mito vršiocima vlasti u Paraćinu.

Odbornici Skupštine opštine Paraćin su o nasilju i pretnjama i čitavoj situaciji sa poslednje sednice lokalnog parlamenta uputili otvoreno pismo javnosti, državnim i međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava.