Huliganskom demoliranju hotela „Šumadija” prethodili su pregovori oko prodaje, koje je vodio otac srpskog ministra policije Branko Stefanović. Ministar se u međuvremenu preko posrednika nudio da „ispravi brljotine svog oca”, saznaje BIRN.

Oko 20 časova na Dan državnosti, 15. februara 2019. godine, u hotelu Šumadija na Banovom brdu pojavili su se gosti kakve niko ne bi poželeo – petnaestak krupnih momaka sa fantomkama na glavi.

Oni su munjevito sekirama i palicama polupali i demolirali ulaz hotela.

Svega par minuta potom zaposleni u hotelu dobili su novog pretpostavljenog - Miroslava Bilanovića, predstavnika kompanije B&B group koja je sedam dana ranije na licitaciji ovaj hotel sa četiri zvezdice kupila za 280.000 evra.

Bilanović je u hotel ušao zajedno sa policijom koja je došla na uviđaj.

Za to vreme, prethodni vlasnik Njegomir Kilibarda nemo je sedeo u restoranu hotela i u strahu posmatrao šta se dešava. Ispred hotela, zatrpane srčom, ostale su baštenske stolice.

- Hotel sam kupio za skoro tri miliona evra i u međuvremenu uložio još tri miliona, a oni mi ga otimaju uz pomoć batinaša i sekira za deset puta manji iznos, kaže Njegomir Kilibarda za BIRN.

Ceo tekst pročitajte na sajtu javno.rs.