Žiri za izbor „najrupe” grada Kragujevca odlučio da glavna nagrada, Grand Pri, pripadne Milanu Blagojeviću za rupu u Ulici Svetlika Mladenovića.

Priznanje Zlatna rupa delo je Nede Jovanović za rupu i „znak” u Ulici Episkopa Save, Srebro je pripalo Urošu Markoviću za rad nastao u Ulici Tanaska Rajića, a Bronza Danilu Mijuškoviću za fotografiju rupe iznad kružnog toka u Petrovcu.

Žiri je radio u sastavu Mileta Miloradović, Ivan Arsenijević i Dragan Đorđević, a na predlog Gorana Milenkovića.

Da su rupe na javnim površinama Kraguejvca večita tema kragujevčana i putnika namernika, koji često bivaju njihove nevoljne žrtve, pokazali su i učesnici konkursa svojim prilozima za izbor najbolje rupe.

Naime, na konkurs je pristiglo nekoliko stotina fotografija, pa zadatak žirija nije bio lak.

– Mora se priznati da su se tu bilo i lokalpatriotskih emocija, jer se svima činilo da je rupa iz njihovog kraja baš ona prava, saopštio je žiri.

Inače, svečano otvaranje izložbe i dodela nagrada održaće se u subotu, 25. maja, tačno u podne, kraj fontane, u Velikom parku.

Da podsetimo, koja je rupa na kragujevačkim ulicama „najbolja”, bila je tema konkursa, koji je raspisao gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu.

Iako je, na prvi pogled, reč o šaljivom konkursu, u ovoj političkoj stranci na ovaj neuobičajen način žele da skrenu na hronične probleme kragujevačkih ulica, te je kažu „sve u vezi ovog konkursa je više nego ozbiljno”.

– Cilj nam je bio da animiramo građani, da se podigne njihova želja da upravljanju sopstvenom sudbinom. Ovakve i slične akcije nastavićemo i ubuduće, a građanima ćemo prepustiti da odluče šta je to što je njima važno. Na koji to problem da ukažemo, objašnjava Ivan Dubljanin, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Srbiji.

On je nagasio da je zadovoljan prvim reakcijama Kragujevčana, te da je ovo samo jedan od načina da se gradskoj vlasti ukaže na hronične probleme u gradu.

Na okupljanju u Velikom parku neće biti stranačkih obeležja, a pored nagrađenih radova biće izloženo i nekoliko desetina najboljih fotografija udarnih rupa u Kragujevcu.