Odbornička grupa „Pokret za naš grad” i odbornici Demokratske stranke, koje su članice Saveza za Srbiju, od danas ne učestvuju u radu Skupštine grada Kragujevca.

Ova odluka je normalan sled događaja obzirom na to, šta se dešava u Srbiji poslednja tri meseca, smatraju ove dve odbarničke grupe.

- Postoji možda pet miliona razloga zašto danas treba bojkotovati ne samo rad lokalne samouprave u Kragujevcu, već i u drugim gradovima. U tom mnoštvu razloga najbitniji je da je aktuelna gradska vlast apsolutno nezainteresovana za bilo koji problem Kragujevčana. To smo isticali na prethodnim sednicama Skupštine grada i taj stepen nezainteresovanosti danas je dostigao maksimum. Vi imate danas građane na ulicama u svim gradovima Srbije, a vlast je nema i ignoriše svoje građane, rekao je Miloš Anđelković, šef Odborničke grupe „Pokret za naš grad”.

On je dodao da režim polako gubi uporište, a to će se konačno desiti na sledećim izborima, ukoliko se stvore uslovi za fer i poštenu izbornu utakmicu. Ukoliko se to ne desi, prema njegovim rečima, naredne izbore će bojkotovati.

Odbornici Demokratske stranke i „Pokreta za naš grad“ nastavljaju svoj rad kroz Asocijaciju slobodnih odbornika.

Da podsetimo, Skupštinskim sednicama neće prisustvovati ni odbornici „Šumadijske regije – Pokret slobodnih građana”.