Turistička organizacija Srbije (TOS) raspisala je Konkurs za dodelu nagrade Turistički cvet za 2019. godinu, najviše priznanje u oblasti turizma.

Turistički cvet je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima u Srbiji.

Nagrade će biti dodeljene u sledećim kategorijama: turistička organizacija, turistička manifestacija, receptivna turistička agencija, zatim ugostiteljski objekat za smeštaj i to u dve podkategorije: ugostiteljski objekat tipa hotel i ostali ugostiteljski objekti za smeštaj. Takođe, i ove godine organizacija ili pojedinac biće nagrađeni Turističkim cvetom za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Za poslednje dve kategorije, ugostiteljski objekat i organizacija i/ili pojedinac mogu da budu dodeljene dve nagrade.

Zainteresovani mogu da se prijavljive na konkurs do 30. septembra 2019. godine. Formular za prijavu, kao i informacije o nagradi Turistički cvet nalaze se na internet stranici turistickicvet.rs.

Od ove godine, osim stručnog žirija, o najboljima u turizmu odlučivaće i publika koja će za kandidate za nagradu moći da glasa putem onlajn formulara po završetku konkursa.

Turistička organizacija Srbije je zvanični institucionalni nosilac promocije turizma Republike Srbije i svake godine dodeljuje najviše priznanje u turizmu – nagradu Turistički cvet zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Gradska turistička organizacija Kragujevac dobila je Turistički cvet kao najbolja u zemlji 2013. godine, jednoglasnom odlukom žirija i uz podršku kolega iz cele Srbije. Turističkim cvetom nagrađen je i Sajam turizma koji smo zajedno sa kolegama sa Šumadija sajma organizovali, a na naš predlog, predlog Turističke oragnizacije Kragujevca, Turistički cvet dobila je i Jelena Lazić iz Stragara za suvenire, odnosno za ručno slikane čokanje.