Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, a zainteresovani se mogu prijaviti do utorka, 9. aprila.

Inače, prema uslovima konkursa, na teritoriju Kragujevca obuku će proći 4 polaznika, u Jagodinu 5 osoba, a u Ćupriji dvoje.

Za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kraljevo predviđeno je 4 polaznika, u Aranđelovcu samo jedna osoba će upisati obuku, kao i u Vrnjačkoj Banji.   

Po dvoje budućih vatrogasaca proći će obuku u Smederevu i Velikoj Plani.

Na konkurs mogu da se prijave svi državljani Srbije, koji nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da imaju završenu srednju školu, oni koji poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C” kategorije, te da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti

Pravo učešća imaju i oni koji poseduju vozačku dozvolu „B” kategorije, uz obavezu da vozački ispit „C” kategorije polože u roku od godinu i po od dana završetka obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici u mestu prebivališta.

Tekst i bliži uslovi konkursa mogu se videti na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs.