Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana”, odlučila je da bojkotuje zasedanja Skupštine grada Kragujevca. Ovu odluku doneli su iz solidarnosti sa slobodnim i nezavisnim odbornicima u lokalnim samoupravama širom Srbije, kojima su ugrožena osnovna demokratska prava usled strahovitih pritisaka režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

- Odbornici „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana” će nastaviti da sarađuju i razgovaraju sa građanima Kragujevca, da rešavaju njihove probleme u mesnim zajednicama, gradskoj upravi i javnim i komunalnim preduzećima, rekao je Bojan Stojadinović, šef Odborničke grupe „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana”.

Prema njegovim rečima, težište političkog delovanja svih istinskih opozicionih partija izmešteno je na trgove i ulice u protestu „1 od 5 miliona” i odbornicima Šumadijske regije i Pokreta slobodnih građana je tu prirodno mesto i oni će se angažovati na njegovom jačanju do ispunjenja zahteva građana.

On je naglasio da ne odbacuje i mogućnost povrataka na pojedina plenarna zasedanja Skupštine, u slučaju odlučivanja o veoma bitnim temama za građane Kragujevca, što će biti stvar procena i političke taktike organa Pokreta.