Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak o izboru izvođača radova na izgradnji ukupno 416 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kraljevu i Kragujevcu, koji su izabrani u postupku javne nabavke.

Za izvođača radova na izgradnji stanova u Kragujevcu izabrana je grupa ponuđača, koju čine SZTR „Ljuba invest“ iz Paraćina, “Teming elektrotehnolodži“ iz Niša i Građevinsko preduzeće „Morava IN“ iz Kruševca.

Stanove u Kraljevu gradiće konzorcijum firmi „Grading“ iz Paraćina i „Rasing“ iz Vršca. Vrednost radova na izgradnji stanova u Kragujevcu iznosiće 844.000.000 dinara, dok u Kraljevu iznosi 776.672.252 dinara. U pitanju su iznosi bez PDV-a.

Rok za završetak radova je 480 dana od dana uvođenja u posao.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je građevinskim dozvolama, koje je sredinom februara izdalo resarno ministarstvo, predviđena izgradnja dve zgrade u Kraljevu sa po 100 stanova, i dve u Kragujevcu, sa po 108 stanova.

Za usluge stručnog nadzora za izvođenje radova u Kragujevcu i Kraljevu izabran je Saobraćajni institut CIP, a na osnovu sprovedenih javnih  nabavki.

Vlada Srbije je za realizaciju Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu i Kraljevu osnovala posebna privredna društva – “SPV Lepenica” d. o. o. Kragujevac i „SPV Ibar” d. o. o. Kraljevo, koje su investitori na projektu u ovim gradovima.